برترین روترهای وای فای MU، MIMO مقرون به صرفه قیمت

به گزارش وبلاگ رابا، روترهای MU-MIMO در بازار پر هوادار هستند. بسیاری از کاربران دوست دارند با قیمت معقولی، یک روتر MU-MIMO خریداری نمایند تا با خیال راحت با چند دستگاه به طور همزمان مشغول استریم و ارسال دریافت اطلاعات روی روتر و اینترنت باشند.

برترین روترهای وای فای MU، MIMO مقرون به صرفه قیمت

عبارت MIMO مخفف Multiple-Input Multiple-Output است و عبارت MU-MIMO مخفف Multiple User - Multiple-Input Multiple-Output می گردد یا به زبان ساده، چندین کاربر بتوانند به طور مستقیم و همزمان، با چندین دستگاه ارسال و دریافت اطلاعات روی اینترنت و وای فای داشته باشند.

با ذکر یک مثال، مزیت ویژگی یا فناوری MU-MIMO در یک روتر را بیشتر شرح می دهیم. تصور کنید در خانه یک کامپیوتر گیمینگ، یک تلویزیون و یک لپ تاپ دارید و بعضی اوقات باید این سه دستگاه همزمان به وای فای وصل باشند و کامپیوتر رومیزی مشغول استریم بازی، تلویزیون مشغول استریم یک ویدئو و لپ تاپ مشغول آپلود محتواهای مالتی مدیا روی وب باشد. در این شرایط، فقط یک مودم یا روتر MU-MIMO می تواند اجازه دهد همزمان هر سه دستگاه مشغول ارسال و دریافت داده باشند.

قابلیت MU-MIMO اجازه می دهد پهنای باند اینترنت میان چندین دستگاه تقسیم گردد به طوری که هر دستگاه بتواند جداگانه مشغول استریم اطلاعات باشد.

بعضی از کاربران تصور می نمایند روترهای MU-MIMO گران قیمت هستند و نمی توان مثلا با 2 میلیون تومان یک روتر MU-MIMO خرید. این تصور در اوایل ورود فناوری MU-MIMO به بازار درست بود ولی اکنون چندین سال از آن موقع گذشته و روترهای میان رده بازار هم دارای قابلیت MU-MIMO هستند.

روترهای MU-MIMO معمولا از MIMO 2×2 یا MIMO 3×3 یا MIMO 4×4 بهره می برند که هریک از این اعداد نشان دهنده تعداد استریم جداگانه و همزمان روی یک روتر است.

در ادامه، می خواهیم 7 روتر خوش قیمت بازار با قابلیت MU-MIMO را معرفی کنیم:

شیائومی AIOT AX3600

خبر خوش اینکه یکی از برترین روترهای وای فای 6 مقرون به صرفه قیمت بازار هم از MU-MIMO پشتیبانی می نماید. سرعت اسمی این روتر در مجموع دو فرکانس وای فای به 3600 مگابیت بر ثانیه می رسد. 4 درگاه شبکه اترنت LAN گیگابیتی، 1 درگاه WAN گیگابیتی، 6 آنتن خارجی جدانشدنی و 1 آنتن خارجی AIoT دارد و از WPA3 پشتیبانی می نماید.

یک پردازنده 4 هسته ای کوالکام روی سوار شده است و با پشتیبانی از 6 استریم جداگانه می تواند مساحتی نزدیک به 300 مترمربع را زیر پوشش وای فای ببرد.

هواوی AX3 Wifi 6 Plus

در بازار ایران قیمتی در حدود 1.5 میلیون تومان دارد ولی از مشخصات و قابلیت های منحصربه فردی مانند سرعت 3 هزار مگابیتی و قابلیت MU-MIMO برخوردار است. سرعت روی فرکانس 2.4 گیگاهرتز 574 مگابیت و روی فرکانس 5 گیگاهرتز 2402 مگابیت است.

3 درگاه شبکه LAN گیگابیتی به همراه 1 درگاه WAN گیگابیتی و 4 آنتن خارجی است. از پروتکل WPA3 پشتیبانی می نماید و مزیت بزرگ دیگری آن پهنای باند 160 مگاهرتز است. طراحی این روتر مجذوب کننده و جالب و مینیمالیستی است ولی کارایی آن برای مصارف خانگی و به ویژه دانلودها و استریم ها بالا است.

ایسوس RT-AC68U

جزو برترین روترهای دو بانده AC بازار در سال های گذشته بود که دیگر امروزه و با ورود روترهای وای فای 6، از مد افتاده و یک روتر رده میانه محسوب می گردد.

روتر RT-AC68U ایسوس در رده AC1900 و یکی از مناسب ترین روترها برای استریم ویدئو و بازی است. روی فرکانس 2.4 گیگاهرتز سرعت 600 مگابیت و روی فرکانس 5 گیگاهرتز سرعت 1300 مگابیتی می دهد و 3 آنتن خارجی دارد تا شاهد MU-MIMO 3×3 باشیم.

روی این روتر هم تعداد کافی درگاه شبکه LAN و WAN ارائه شده و البته دو درگاه USB 2.0 و USB 3.0 دارید. روی روتر RT-AC68U قابلیت هایی مانند AiMesh و AiProtection Pro و Malicious site blocking فعال است و می توانید شاهد یک پنل کاربری بسیار پیشرفته باشید.

ایسوس RT-AC1300

این روتر در بازار ایران کمتر پیدا می گردد ولی یکی از مقرون به صرفه ترین روترهای وای فای 5 ایسوس با قابلیت MU-MIMO است. این روتر در رده AX1300 با 4 آنتن خارجی است و از MU-MIMO 2×2 سود می برد.

به تعداد کافی درگاه شبکه اترنت LAN/WAN گیگابیتی به همراه یک درگاه USB 3.0 دارد ولی از فناوری AiMesh پشتیبانی نمی نماید. روتر RT-AC1300 ایسوس جزو رده پایین ترین روترهای این شرکت است و نباید در پنل کاربری آن انتظار قابلیت هایی مانند شتاب دهنده بازی، WTFast یا AiProtection را داشته باشید. البته، قابلیت کنترل والدین و تعریف شبکه میهمان را دارد.

تی پی لینک Archer A6/C6

یکی دیگر از روترهای خوش قیمت و در دسترس بازار ایران برای MU-MIMO روتر است. قیمت این روتر نیز در بازار ایران حدود 1.5 میلیون تومان است.

این روتر در رده AC1200 با 4 درگاه شبکه LAN و 1 درگاه WAN گیگابیتی به همراه 4 آنتن خارجی است. این روتر کاستی هایی مانند عدم پشتیبانی از USB یا WPA3 دارد ولی در عوض شما می توانید از قابلیت MU-MIMO بهره ببرید. این روتر از فناوری مش وای فای OneMesh تی پی لینک نیز پشتیبانی می نماید.

در پنل کاربری تحت وب آن نیز می توان امکانات نسبتا خوبی مانند کنترل والدین، QoS، تعریف شبکه میهمان و وی پی ان های OpenVPN و PPTP را یافت؛ ضمن اینکه از IPTV نیز پشتیبانی می نماید.

تی پی لینک A9/A10

روتر تی پی لینک AX2600 یا Archer A10 یکی دیگر از روترهای خوش قیمت بازار با قابلیت MU-MIMO است. همین طور، می توان از روتر تی پی لینک A9 نیز یاد کرد که این قابلیت را دارد.

روتر تی پی لینک A10 از رده AC2600 با سرعت 1733 مگابیت روی فرکانس 5 گیگاهرتز و 800 مگابیت روی فرکانس 2.4 گیگاهرتز است. 3 آنتن خارجی و 1 آنتن داخلی دارد و دارای MU-MIMO 4×4 است. یک پردازنده دو هسته ای روی این روتر سوار شده است و از نظر امکانات پنل کاربری، جزو مجهزترین روترهای تی پی لینک محسوب می گردد.

دی لینک DIR-867

در میان روترهای میان رده دی لینک می توانیم به روتر DIR-867 یا AC1750 با قابلیت MU-MIMO اشاره کنیم.

سرعت روی فرکانس 2.4 گیگاهرتز حداکثر 450 مگابیت و روی فرکانس 5 گیگاهرتز حداکثر 1300 مگابیت است. 4 درگاه شبکه LAN گیگابیتی و 1 درگاه WAN گیگابیتی به همراه 4 آنتن خارجی دارد ولی از MU-MIMO 3×3 روی هر دو فرکانس وای فای سود می برد.

این روتر می تواند جواب گوی مصارف خانگی عادی برای کاربران باشد ولی قدرتی مانند روترهای وای فای 6 شیائومی و هواوی یا روتر ایسوس AC68U نمی دهد.

منبع: شبکه چی

به "برترین روترهای وای فای MU، MIMO مقرون به صرفه قیمت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برترین روترهای وای فای MU، MIMO مقرون به صرفه قیمت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید