بهترین فراوری کنندگان طلا در دنیا
به گزارش وبلاگ رابا، بهترین کشورهای تولیدکننده طلا در دنیا را می شناسید؟ فکر می کنید کدام کشورها در صدر این لیست هستند؟ برای آشنایی بیشتر با این کشورها در ادامه با خبرنگاران همراه باشید.
فراوری طلا از چه لحاظ حائز اهمیت است؟ چه عوامل یا تغییرات مالی در فراوری و قیمت گذاری طلا مؤثرند؟ برای فهم سوال اول، ابتدا باید درک درستی از تقاضا برای طلا داشته باشیم. طلا هم یک کالای تجاری به عنوان جواهرات مورد استفاده است و هم کالایی مالی و مالی در مدیریت و محافظت از ثروت به جای پول نقد به شمار می رود. طلا بعلاوه مصارف جانبی دیگر مانند استفاده در فناوری هایی نظیر تلفن همراه هوشمند نیز دارد.
طلا از کدام نقاط جهان می آید؟
اکنون که با ارزش و ماهیت طلا آشنا شدیم، فهم این موضوع بسیار ساده است که این فلز گران بها، همیشه خواستار خاص خود را داشته و دارد. بنابراین، تهیه و فراوری طلا از اهمیت بالایی برخوردار است که در ادامه درمورد عوامل و نواحی مؤثر در فراوری طلا توضیحات بیشتری ارائه خواهیم کرد.
فراوری طلا در سرتاسر جهان در حال اجرا است. چین با 15٪ بزرگ ترین فراورینماینده طلا در جهان محسوب می گردد. قاره آسیا در مجموع، 22٪ از طلای کل جهان را فراوری می نماید. آمریکای مرکزی و جنوبی 17٪، آمریکای شمالی 15٪، آفریقا 20٪ و کشورهای ناحیه مشترک المنافع 14٪ از طلای جهان را تهیه و فراوری می نمایند.
مساله عجیب اینجا است که فراوری یک سوم از طلای جهان، از بازیافت طلاهای دیگر به دست می آید. این آمار و ارقام، تنها به منطقه ها جغرافیایی اشاره دارند و تا زمانی که آنالیز درستی از اندازه افزایش و کاهش فراوری طلا نداشته باشیم، اطلاعات دقیقی به دست نخواهیم آورد.
کدام کشورها بیشترین اندازه طلا را فراوری می نمایند؟
با نگاهی ژرف و موشکافانه به چین، خواهید فهمید که چرا این کشور در سال 2012 به عنوان بزرگ ترین فراورینماینده طلا در جهان شناخته شد. در سال 1990، دولت چین قوانینی مبنی بر خرید آسان طلا وضع کرد که خود موجب افزایش تقاضا برای این فلز گران قیمت شد. بعلاوه با بهبود شرایط مالی چین، سرمایه گذاری این کشور در شمش و سکه طلا از 12 تن در سال 2004، به 397 تن در سال 2013 رسید.
علت دیگری نیز در افزایش فراوری طلای چین وجود داشت که تغییر در شرایط محیطی زندگی افراد بود. از سال 1980 به بعد، جمعیت این کشور 20٪ رشد داشته است که موجب افزایش شهرنشینی شد. با افزایش ثروت سرانه مردم، تقاضا برای طلا نیز بیشتر شد.
اما اجازه دهید از آفریقای جنوبی به عنوان نمونه ای در زمینه پسرفت در اندازه فراوری طلا نام ببریم. آفریقای جنوبی در سال 1990 حدود 350 تن طلا فراوری کرد که این اندازه در سال 2015، به 50 تن کاهش یافت. بخشی از علت این پسرفت، به اتمام رسیدن ذخایر طلای کشور است. از دیگر عوامل کاهش فراوری طلا در این کشور می توان به هزینه های بالای استخراج و نیز کم ارزش شدن طلا در آفریقای جنوبی اشاره نمود. معادن طلا به منظور تهیه و استخراج این سنگ های قیمتی، مجبور بودند سخت کار نمایند. از طرفی هم دستمزد کارگران و هزینه نگهداری دستگاه ها به طور چشمگیری افزایش یافت. دولت از سرمایه گذاری در این بخش امتناع کرد و شرکت های خصوصی نیز برای استخراج طلا، مجبور به تهیه ماشین آلات و فناوری پیشرفته و گران قیمت بودند که در نتیجه موجب کاهش زود هنگام فراوری طلا در آفریقای جنوبی شد.
دو نمونه از کشورهای پیروز و شکست خورده ای که در زمینه فراوری طلا برایتان معرفی کردیم، نشان از گستردگی عوامل بیرونی در تهیه و فرآوری طلا دارد. موضوع، تنها عرضه و تقاضای طلا نیست؛ قضیه بسیار پیچیده تر از این صحبت ها است. عوامل زیادی در فراوری طلا دخیل هستند که هر یک از آن ها بایستی به طور جداگانه مورد آنالیز قرار گیرند تا بتوان تفاوت فراوری طلا در نقاط مختلف جهان را کاملا درک کرد.
منبع: کجارو / worldatlas.com