مواد مغذی موجود در اسفناج
به گزارش وبلاگ رابا، هیچ سبزی دیگری پیدا نمی کنید که به مقدار اسفناج سرشار از مواد مغذی باشد. این مقاله را خوانده تا از فوائد سلامتی بخش بی تعداد آن اطلاع یابید.

مترجم: رزیتا ملکی زاده
منبع:راسخون
هیچ سبزی دیگری پیدا نمی کنید که به مقدار اسفناج سرشار از مواد مغذی باشد. این مقاله را خوانده تا از فوائد سلامتی بخش بی تعداد آن اطلاع یابید.
از نظر بیشتر افراد بالغ، اسفناج مترادف با منبع و معدن مواد مغذی است. با این حال از نظر بچه ها همین سبزی برابر با یک ماده لزج و تنفر انگیر با بوی وحشتناک می باشد که باید آن را بخورند! مهم نیست که چقدر برای بچه ها قصه های مختلف برای خوردن اسفناج تعریف کنید و یا اینکه آنها را تهدید به خوردن آن کنید، آنها حقیقتاً از دست زدن به برگهای سبز یشمی غذای خود خودداری می نمایند. در واقع حتی بزرگسالان هم ممکن است نسبت به ارزش غذایی آن تردید داشته و شک داشته باشند که آیا تعریف های زیادی که خواص این سبزی می گردد، صحت داشته یا خیر. این مقاله باور شما نسبت به قدرت اسفناج را تقویت ساخته و شما را مجاب به استفاده از آن می سازد.
جدول مواد مغذی موجود در اسفناج
در ادامه جداولی از محتوای تغدیه ای در یک فنجان اسفناج خام در اختیارتان قرار می گیرد.
مواد مغذی حیاتی
مواد مغذی | محتوا و اندازه |
پروتئین | 86ر0 گرم |
کالری | 7 |
فیبر | 7ر0 گرم |
مواد معدنی | محتوا و اندازه |
پتاسیم | 167 میلی گرم |
فسفر | 15 میلی گرم |
مهمیم | 24 میلی گرم |
کلسیم | 30 میلی گرم |
آهن | 81ر0 میلی گرم |
سدیم | 24 میلی گرم |
روی | 16ر0 میلی گرم |
مس | 039ر0 میلی گرم |
منگنز | 269ر0 میلی گرم |
سلنیوم | 3ر0 میکروگرم |
ویتامین | محتوا و اندازه |
ویتامین A | 2813 میلی گرم |
ویتامین C | 4ر8 میلی گرم |
ویتامین E | 61ر0 میلی گرم |
ویتامین K | 9ر144 میکروگرم |
نیاسین | 217ر0 میلی گرم |
ویتامین B1 (تیامین) | 023ر0 میلی گرم |
ویتامین B2 (ریبوفلاوین) | 057ر0 میلی گرم |
ویتامین B6 | 059ر0 میلی گرم |
پانتوتنیک اسید | 02ر0 میلی گرم |
فولات | 58 میکروگرم |
جداول فوق به وضوح نشان می دهند که اسفناج منبعی غنی از مواد مغذی مختلف لازم است. غیر از مواد مغذی فوق الذکر، اسفناج بعلاوه منبع بسیار خوبی از لوتئین، کاروتنوئیدها و بیوفلاونوئیدها است. محتوای آهن اسفناج بیشتر از هر سبزی دیگری است. با این حال، آهن غیر هِم (non-heme) موجود در اسفناج هنگامی برترین جذب را دارد که با ویتامین C ترکیب گردد. بنابراین چنانچه اسفناج را بخاطر آهن موجود در آن مورد استفاده قرار می دهید، اطمینان حاصل کنید که مواد غذایی سرشار از ویتامین C را هم وارد بدن خود سازید. به منظور از دست نرفتن مواد مغذی اسفناج، برترین حالت مصرف آن خام خوردن این سبزی است. پختن اسفناج ارزش غذایی اسفناج را از بین می برد. بنابراین، اگر مجبور به این کار هستید، اطمینان حاصل کنید که آن را بسیار ملایم و کم بپزید. سالاد و آب آن برترین شکل مصرف اسفناج می باشد. آب اسفناج منبعی غنی از کلروفیل بوده و عمل پاکسازی کولون یا روده بزرگ را انجام می دهد. اسفناج بعلاوه حاوی فیتونوترینت یا مواد مغذی گیاهی است که مانع از رشد سلول های سرطانی می شوند.
انواع اسفناج و ارزش غذایی آنها
اساساً سه گونه اسفناج یعنی تخت یا صاف (flat or smooth)، اسفناج با برگهای چروکیده (savoy) و نیمه چروکیده (semi savoy) وجود دارد. اسفناج تخت دارای برگ های صافی بوده و عمدتاً به صورت خام در غذاها استفاده شده به این علت که طعم ملایمی دارد. اسفناج با برگهای چروکیده یا چین دار دارای برگ های پرپیچی بوده و تمیز کردن آن کمی سخت می باشد. نوع و گونه سوم یعنی اسفناج نیمه چروکیده از معروفیت زیادی برخوردار نبوده و تاحدی شبیه به اسفناج پیچ می باشد. با این حال تمیز کردن آن در مقایسه با نوع پیچ، ساده تر می باشد و بعلاوه دارای طعم و مزه ای کمتر تند می باشد. از نظر مواد مغذی، تفاوت زیادی میان این سه گونه وجود ندارد. شما می توانید این گونه ها را به شکل تازه و فریز شده تهیه کنید. در صورتی که پول بیشتری صرف کنید، می توانید برگهای اسفناج از پیش شسته و بسته بندی شده را تهیه نمایید.
بنابراین، اسفناج بدون شکر یکی از مغذی ترین سبزیجاتی است که در دسترس مان وجود دارد. امیدوارم که این حقایق اسم شده در این مقاله شما را به خوردن بیشتر اسفناج ترغیب سازد.
منبع: راسخون