مواد مغذی موجود در اسفناج

به گزارش وبلاگ رابا، هیچ سبزی دیگری پیدا نمی کنید که به مقدار اسفناج سرشار از مواد مغذی باشد. این مقاله را خوانده تا از فوائد سلامتی بخش بی تعداد آن اطلاع یابید.

مواد مغذی موجود در اسفناج

مترجم: رزیتا ملکی زاده

منبع:راسخون

هیچ سبزی دیگری پیدا نمی کنید که به مقدار اسفناج سرشار از مواد مغذی باشد. این مقاله را خوانده تا از فوائد سلامتی بخش بی تعداد آن اطلاع یابید.

از نظر بیشتر افراد بالغ، اسفناج مترادف با منبع و معدن مواد مغذی است. با این حال از نظر بچه ها همین سبزی برابر با یک ماده لزج و تنفر انگیر با بوی وحشتناک می باشد که باید آن را بخورند! مهم نیست که چقدر برای بچه ها قصه های مختلف برای خوردن اسفناج تعریف کنید و یا اینکه آنها را تهدید به خوردن آن کنید، آنها حقیقتاً از دست زدن به برگهای سبز یشمی غذای خود خودداری می نمایند. در واقع حتی بزرگسالان هم ممکن است نسبت به ارزش غذایی آن تردید داشته و شک داشته باشند که آیا تعریف های زیادی که خواص این سبزی می گردد، صحت داشته یا خیر. این مقاله باور شما نسبت به قدرت اسفناج را تقویت ساخته و شما را مجاب به استفاده از آن می سازد.

جدول مواد مغذی موجود در اسفناج

در ادامه جداولی از محتوای تغدیه ای در یک فنجان اسفناج خام در اختیارتان قرار می گیرد.

مواد مغذی حیاتی

مواد مغذی

محتوا و اندازه

پروتئین

86ر0 گرم

کالری

7

فیبر

7ر0 گرم

مواد معدنی

مواد معدنی

محتوا و اندازه

پتاسیم

167 میلی گرم

فسفر

15 میلی گرم

مهمیم

24 میلی گرم

کلسیم

30 میلی گرم

آهن

81ر0 میلی گرم

سدیم

24 میلی گرم

روی

16ر0 میلی گرم

مس

039ر0 میلی گرم

منگنز

269ر0 میلی گرم

سلنیوم

3ر0 میکروگرم

ویتامین

ویتامین

محتوا و اندازه

ویتامین A

2813 میلی گرم

ویتامین C

4ر8 میلی گرم

ویتامین E

61ر0 میلی گرم

ویتامین K

9ر144 میکروگرم

نیاسین

217ر0 میلی گرم

ویتامین B1 (تیامین)

023ر0 میلی گرم

ویتامین B2 (ریبوفلاوین)

057ر0 میلی گرم

ویتامین B6

059ر0 میلی گرم

پانتوتنیک اسید

02ر0 میلی گرم

فولات

58 میکروگرم

ارزش غذایی اسفناج

جداول فوق به وضوح نشان می دهند که اسفناج منبعی غنی از مواد مغذی مختلف لازم است. غیر از مواد مغذی فوق الذکر، اسفناج بعلاوه منبع بسیار خوبی از لوتئین، کاروتنوئیدها و بیوفلاونوئیدها است. محتوای آهن اسفناج بیشتر از هر سبزی دیگری است. با این حال، آهن غیر هِم (non-heme) موجود در اسفناج هنگامی برترین جذب را دارد که با ویتامین C ترکیب گردد. بنابراین چنانچه اسفناج را بخاطر آهن موجود در آن مورد استفاده قرار می دهید، اطمینان حاصل کنید که مواد غذایی سرشار از ویتامین C را هم وارد بدن خود سازید. به منظور از دست نرفتن مواد مغذی اسفناج، برترین حالت مصرف آن خام خوردن این سبزی است. پختن اسفناج ارزش غذایی اسفناج را از بین می برد. بنابراین، اگر مجبور به این کار هستید، اطمینان حاصل کنید که آن را بسیار ملایم و کم بپزید. سالاد و آب آن برترین شکل مصرف اسفناج می باشد. آب اسفناج منبعی غنی از کلروفیل بوده و عمل پاکسازی کولون یا روده بزرگ را انجام می دهد. اسفناج بعلاوه حاوی فیتونوترینت یا مواد مغذی گیاهی است که مانع از رشد سلول های سرطانی می شوند.

انواع اسفناج و ارزش غذایی آنها

اساساً سه گونه اسفناج یعنی تخت یا صاف (flat or smooth)، اسفناج با برگهای چروکیده (savoy) و نیمه چروکیده (semi savoy) وجود دارد. اسفناج تخت دارای برگ های صافی بوده و عمدتاً به صورت خام در غذاها استفاده شده به این علت که طعم ملایمی دارد. اسفناج با برگهای چروکیده یا چین دار دارای برگ های پرپیچی بوده و تمیز کردن آن کمی سخت می باشد. نوع و گونه سوم یعنی اسفناج نیمه چروکیده از معروفیت زیادی برخوردار نبوده و تاحدی شبیه به اسفناج پیچ می باشد. با این حال تمیز کردن آن در مقایسه با نوع پیچ، ساده تر می باشد و بعلاوه دارای طعم و مزه ای کمتر تند می باشد. از نظر مواد مغذی، تفاوت زیادی میان این سه گونه وجود ندارد. شما می توانید این گونه ها را به شکل تازه و فریز شده تهیه کنید. در صورتی که پول بیشتری صرف کنید، می توانید برگهای اسفناج از پیش شسته و بسته بندی شده را تهیه نمایید.

بنابراین، اسفناج بدون شکر یکی از مغذی ترین سبزیجاتی است که در دسترس مان وجود دارد. امیدوارم که این حقایق اسم شده در این مقاله شما را به خوردن بیشتر اسفناج ترغیب سازد.

منبع: راسخون

به "مواد مغذی موجود در اسفناج" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مواد مغذی موجود در اسفناج"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید