طرز تهیه کلوچه خرمایی، میان وعده ای خوشمزه

به گزارش وبلاگ رابا، کلوچه خرمایی از خمیری لطیف متشکل از آرد سفید، آرد ذرت و آرد برنج تهیه می گردد و مواد میانی آن را نیز خرما، دارچین و گردو تشکیل می دهند. در ادامه طرز تهیه این کلوچه و نحوه پیچیدن آن توضیح داده خواهد شد.

طرز تهیه کلوچه خرمایی، میان وعده ای خوشمزه

وبلاگ رابا | سرویس آشپزی - کلوچه خرمایی به شیوه های متفاوتی در گوشه و کنار کشورمان طبخ می گردد و هر کدام طعم خاص خود را دارد. در این مطلب طرز تهیه این کلوچه به شیوه ای که متداول تر است و تقریبا به ذائقه همه ما ایرانیان خوش طعم می آید. برای این منظور به کمی صبر و حوصله احتیاج دارید، زیرا پخت شیرینی اغلب به دقت و زمان نسبتا زیادی احتیاج دارد.

مواد لازم برای تهیه کلوچه خرمایی

به منظور تهیه این کلوچه، به سه الی سه و نیم ساعت زمان و موادی که در جدول زیر مشاهده می کنید، احتیاج است.

مواد لازم
آرد سفید500 گرم
آرد ذرت50 گرم
آرد برنج50 گرم
کره250 گرم
شکر آسیاب شده150 گرم
زرده تخم مرغ3 عدد
خامه صبحانهنصف لیوان
وانیل مایعیک قاشق چایخوری
بکینگ پودریک قاشق چایخوری
خرما180 گرم
گردو آسیاب شده2 الی 3 قاشق غذاخوری
دارچینیک قاشق چایخوری

چند نکته:

  • علاوه بر مواد اولیه فوق، به یک عدد زرده تخم مرغ و یک قاشق سوپخوری خامه نیز برای رویه کلوچه ها احتیاج است.

  • هسته و پوست خرما را بگیرید. توجه داشته باشید که خرما نباید از نوع شهددار باشد.
  • پودر شکر را حتما قبل از استفاده الک کنید.
  • هر یک از آرد هایی که در این شیرینی استفاده می گردد را باید ابتدا سه مرتبه الک کنید.

  • هر یک قاشق غذاخوری آرد معادل 25 گرم است.

طرز تهیه کلوچه خرمایی

  1. ابتدا کره و پودر شکر را مخلوط کنید تا یک دست گردد.
  2. سه عدد زرده را یکی یکی اضافه کنید و پس از اضافه کردن هر کدام حدود دو دقیقه مایه را بهم بزنید.
  3. سپس وانیل را اضافه کنید.
  4. در ادامه خامه را نیز اضافه نموده و بهم بزنید.
  5. آرد سفید، آرد برنج، آرد ذرت و بکینگ پودر را با یکدیگر مخلوط کنید.
  6. سپس تمام مواد خشکی که در مرحله قبل مخلوط نموده بودید را به یکباره به مایه اضافه کنید و تمام مواد را بهم بزنید تا خمیر به دست آید. پس از مخلوط شدن احتیاجی نیست خمیر را ورز دهید.
  7. خمیر را در یک کیسه فریزر قرار دهید یا درون یک ظرف گذاشته و درب آن را با سلفون بپوشانید. سپس یک پارچه دورتادور آن بپیچید تا گرم بماند و برای دو ساعت در کابینت قرار دهید تا خمیر استراحت کند.
  8. زمانی که خمیر استراحت می نماید، مایه میانی را آماده کنید. برای این منظور خرمایی که هسته و پوست گرفته بودید را له کنید و پودر دارچین و گردوی آسیاب شده را به آن بیفزایید.
  9. پس از آنکه خمیر استراحت کرد، چونه های 50 گرمی (حدودا به اندازه دو عدد گردو) را از خمیر جدا کنید.

  10. چونه ها را به حالت توپ دربیاورید. سپس آن ها را باز نموده و مقداری از مایه میانه را درون آن قرار داده، خمیر را ببندید و گرد کنید. اکنون خمیر را به حالت دلخواه شکل دهید.

  11. سپس یک سینی فر را چرب کنید و کلوچه ها را در آن بچینید. سپس روی سینی را با سلفون بپوشانید و کلوچه ها را به مدت 20 دقیقه استراحت دهید.

  12. مواد لازم برای رویه کلوچه ها که شامل یک عدد زرده تخم مرغ و یک قاشق سوپخوری خامه بود را با یکدیگر مخلوط کنید. با برس روی تمام کلوچه ها مقداری از این مخلوط بزنید.

  13. فر را از قبل با حرارت 180 درجه گرم کنید و کلوچه ها را به 20 الی 25 دقیقه در فر قرار دهید تا کاملا بپزد.

به همین سادگی می توانید این کلوچه های لذیذ و خوشمزه را تهیه کنید. طرز تهیه نان خرمایی را نیز می توانید در سایت وبلاگ رابا بخوانید.

چند نکته:

  • در صورت تمایل به جای سفیده تخم مرغی که برای مواد رویه کلوچه استفاده شد، می توانید از شیر نیز بهره ببرید، اما سفیده تخم مرغ باعث براق شدن کلوچه ها می گردد.

  • از آنجا که از خرمای بدون شهد برای مغز کلوچه خرمایی استفاده می گردد، ممکن است مواد میانی چسبندگی کافی را نداشته باشند، در صورت یک دوم الی یک قاشق غذاخوری روغن مایع به مواد میانی اضافه کنید تا منسجم شوند.

  • برای فرم دادن کلوچه ها اگر دسترسی به ابزار شیرینی پزی ندارید، درب یک آبمیوه گیری دستی را با سلفون بپوشانید و از قسمت فرورفته آن به عنوان قالب بهره ببرید.

کلوچه خرمایی را می توانید به عنوان میان وعده ای لذیذ و مقوی سرو کنید. همانطور که می دانید که خواص خرما بسیار است، بنابراین با تهیه این کلوچه در واقع با یک تیر دو نشان می زنید، هم از خواص خرما و هم گردو بهره مند می شوید و یک میان وعده لذیذ را میل می کنید. کلوچه با مغز خرما و گردو را با چایی و شیر نیز می توانید سرو کنید. این خوراکی حتی می توانید تغذیه خوبی برای مدرسه بچه ها باشد.

منبع: setare.com

به "طرز تهیه کلوچه خرمایی، میان وعده ای خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کلوچه خرمایی، میان وعده ای خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید