این موجودات با سوءتغذیه جهانی مقابله می نمایند!
به گزارش وبلاگ رابا، ماهی های کوچک می توانند به مقابله با سوءتغذیه جهانی یاری نمایند.

به گزارش ارث، نتایج یک مطالعه نو منتشر شده در مجله Nature Food نشان می دهد ماهی های کوچک می توانند نقش مهمی در مقابله با سوءتغذیه و بحران ناامنی غذایی در سراسر دنیا داشته باشند. به گفته دانشمندان گونه های کوچک ماهی مانند شاه ماهی، ساردین و آنچوی ارزان ترین منبع ماهی مغذی است که در تعداد زیادی از کشور های با عایدی کم و میانه یافت می شوند و اغلب در مقادیر زیاد در آب های کشور هایی که در حال حاضر دچار سوءتغذیه است، صید می شوند.
سوءتغذیه در کشور های جنوب صحرای آفریقا در حال افزایش است؛ به طوری که تخمین زده می گردد 10 میلیون کودک از لاغری رنج می برند و 55 میلیون کودک به علت رژیم های غذایی ناکافی رشد کافی ندارند.
با این حال یافته های نو نشان می دهد تنها 20 درصد از ماهی های دریایی کوچک صید شده به صورت محلی برای بچه ها زیر پنج سال که در نزدیکی دریا یا منطقه ها آبی زندگی می نمایند، بخش روزانه غذای بسیار مغذی را تامین کند.
جیمز رابینسون، نویسنده ارشد این مطالعه در دانشگاه لنکستر انگلستان، گفت: یافته های ما نشان می دهد مواد مغذی حیاتی برای مقابله با سوء تغذیه در دسترس افراد آسیب پذیری است که در زیست بوم های ساحلی و آب شیرین در سراسر دنیا زندگی می نمایند.
این ماهی های کوچک سرشار از مواد مغذی کلیدی برای حفظ رژیم غذایی سالم است و در حال حاضر به تعداد کافی صید می گردد و ارزان هم هست. دانشمندان مدت هاست که می دانند این گونه های ماهی سرشار از آهن، روی، کلسیم، اسید های چرب امگا سه و سلنیوم است.
اکنون این مطالعه شواهدی را ارائه می نماید که نشان می دهد آن ها نیز بسیار ارزان تر از سایر ماهی هاست؛ بنابراین می توانند منبع محلی و ارزانی از ریزمغذی ها برای افرادی که در معرض فقر و سوءتغذیه است، ارائه نمایند.
منبع: فرادید